Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
TEL.: 1-813-503-0301, 813-465 -8796 /WhatsApp, Viber/

Az Egyesült Államok első települése - St. Augustine

Florida történelme az 1500-as években kezdődött, amikor európai uralkodók birodalmuk kiterjesztése érdekében felfedezőket bíztak meg azzal, hogy felderítsék az Atlanti-óceánon túli területet. A spanyol Ponce de León - Kolumbusz egykori útitársa -1513. áprilisában a mai St. Augustine-tól délre szállt partra, hogy területet és kincseket - aranyat - találjon, illetve - a legenda szerint – megkeresse az örök ifjúság forrását (Fountain of Youth) Spanyolország számára. Azonnal felismerte, hogy a terület, amelyet La Floridának, vagyis a virágok földjének nevezett el, sok értéket rejt. Később visszatért embereivel, de elvesztették csatájukat a helyi Calusa néppel szemben. Majd évtizedekkel később, több sikertelen európai próbálkozás után, 1565-ben Don Pedro Menendez de Aviles spanyol admirális telepedett le a helyi nép mellé. Ez lett az első állandó európai település a mai Amerikai Egyesült Államok területén. St. Augustine fennmaradása hatalmas erőfeszítéseket követelt az elkövetkezendő 200 évben. A korai telepesek bizakodása, állhatatos kitartása és hite nélkül elképzelhetetlen lett volna St. Augustine fennmaradása. St. Augustine 500 év elteltével is sok érdekes látnivalóval kecsegtet.

A Fountain of Youth Park, vagyis az Örök Ifjúság Forrása Park, az eredeti, már a 17. században feljegyzett forrásvizével, Amerika legrégibb látnivalója. Számos lelet bizonyítja, hogy a jelenlegi part területén Timucuan indián lakosok éltek, illetve a 16. században a spanyolok. A Florida Department of State szerint, a mai park területe 3000 év óta lakott. A több mint 30 ásványt tartalmazó forrásvizet megkóstolhatják a látogatók. A hatalmas, óceánparti park planetáriumában többek között megismerhetjük az 1400-as és 1500-as évek felfedezőinek navigációs eszközeit és technikáit, illetve visszarepülhetünk 1513. áprilisának éjszakájába, hogy megfigyelhessük az égboltot, úgy, ahogyan Ponce De Leon is látta. A Discovery Globe a felfedezők útvonalait és az akkori településeket mutatja be. A parkban gyönyörű pávák büszkélkednek tollaikkal, valamint tanúi lehetünk ágyúlövésnek is.

A Flagler College, amely magán főiskola, a Henry Flagler olajmágnás által 1888- ban építtetett Ponce de Leon Hotel patinás épületében kapott helyett 1968-ban. Flagler másik szállodája ma szépművészeti múzeum, a Lightner Museum. Flagler nevéhez fűződik egyébként Floridában a vasútépítés. A Bazilika az 1790- es években épült St. Augustine szívében. A város többi temploma is történelmi jelentőségű.

St. Augustine egyik legismertebb építménye a Castillo San Marcos. Az 1600-as évek végén épült csillag alakú erődöt még a spanyolok állították öt méter vastag falakkal, hogy az angolok ellen védelmet biztosítson. Fő építőanyaga a coquina volt (kagylódarabokból álló, puha mészkő), amely a közeli Anasztázia szigetről származik. A sarkain kiugró bástyákkal, vizesárokkal védett erődöt csak felvonóhídon lehetett megközelíteni. A Castillo San Marcos két angol támadásnak is ellenállt. A vár jelenleg múzeum, s turisták ezrei tekinthetik meg a korabeli öltözékben bemutatott őrségváltást, hallhatnak az erőd építészetéről valamint az Anasztázia-szigetről származó építőanyag előnyeiről, megismerhetjük az akkori életet, előadást hallgathatunk, illetve ágyúlövés szem- és fültanúi lehetünk.

St. Augustine egykori főutcája a St. George Street a város kapujától indult (City Gates), amely az egyetlen bejárat volt a városba. A híres utca ma a korabeli spanyol hangulatot idézi, üzletekkel, éttermekkel várja az érdeklődőket, valamint itt található az Egyesült Államok legrégebbi fából készült iskolaépülete. St. Augustine 500 éves történelme a Government House Museum-ban tanulmányozható, a piac (the Old Market, a legégibb ház, (Oldest House), a Colonial Spanish Quarter, az Oroszlánok Hídja ( Bridge of Lions) szintén St. Augustine nevezetességei.

A St. Augustine Alligator Farm Zoological Park-ban vadállatok, exotikus emlősök és madarak, floridai hüllők, különleges albínó alligátor és madagaszkári lemur várja látogatóit. A viaszmúzeumban (Potter’s Wax Museum) hollywoodi sztárok, professzionális sportolók és politikai személyiségek szobrait láthatjuk. A tengerpart és sok más érdekesség is kellemes felüdülést kínál. A művészet-, a zene-, a sportrajongók szintén otthon érezhetik magukat St. Augustine-ban az év minden napján!

Miami, Ft. Lauderdale, West Palm Beach

Miami világszerte ismert: óceán, pazar felhőkarcolók, sztárok, szórakozóhelyek, nyüzsgő élet.
Image

Orlando - Disney és a gyönyörűségek városa

Micky Mouse, Pluto, víziparkok, szórakozás, NASA űrközpont, autóverseny stb. Orlando és környékén.
Image

Az Egyesült Államok első települése - St. Augustine

Megfiatalodhat az Egyesült Államok első települése, St. Augustine Örök Ifjúság Forrásában.
Image

The Keys varázslatos szigetei

Amerika legdélibb részén csodás szigetek, türkizben pompázó Atlanti Oceán és Mexikoi öböl.
Image

Tampa, Clearwater, St. Petersburg

Tampa Bay - kiváló elhelyezkedés és közlekedés, élénk kereskedelem, tanulás, kultúra, szórakozás.
Image

Tampától délre a Mexikói-öböl mentén

Nagyvárosok, tengerpart, golfozás, kulturális és sportprogramok, szórakozás széles választéka.
Image

Golfozás, teniszezés, mesés természet egész évben

Floridában rendkívül népszerű, 18 – 36 lyukas pályák természetes környezetben gyakorlásra, versenyekre.
Image

Jachtozás, tengerpart, vízi sportok

Óceánpartok, város- vagy delfinnéző hajókirándulások, óceánjárók, jachtok, kajak, jetski, surf.
Image

A weboldal teljes tartalma jogvédett! A weboldal tartalmának részleges vagy teljes felhasználása kizárólag a weboldal tulajdonosának írásos engedélyével lehetséges
Copyright © 2018 Florida Investment Marketing INC | www.floridainc.hu