Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
TEL.: 1-813-503-0301, 813-465 -8796 /WhatsApp, Viber/

Tampa, Clearwater, St. Petersburg

Tampa Bay közép Florida nyugati részén elhelyezkedő természetes kikötő és torkolat. Több város tartozik ide: Tampa, Clearwater, St. Petersburg. 

Tampa belvárosa nyüzsgő és virágzó kereskedelemmel rendelkezik. A Tampa International Airport (Tampa Nemzetközi Reptér) a turisták egyik legkedveltebb reptere. Tampát több magas híd köti össze a környező városokkal dél és nyugat irányba.  A hajókikötője egyike a legjobb nyolcnak az országban. A remekül karbantartott gyorsforgalmi utakon könnyű eljutni bárhová.  A továbbtanulók jó néhány főiskola, egyetem, valamint nyelvtanulási program közül választhatnak. Állandóan fejlődő ingatlaniparával Tampa rendkívüli befektetési lehetőségeket biztosít a jártas ingatlanbefektetők számára! 

Az érdekes Bush Gardens témapark, állat attrakciók és nem utolsósorban izgalmas hullámvasútak otthona, amelyektől elállhat az ember lélegzete is - persze csak egy pillanatra!  Az állatkedvelők a Lowry Park Állatkertben a manateekkal, avagy tengeri tehennekkel is megismerkedhetnek. A Florida Aquariumban csak egy üvegablak választ el az alligátortól és a cápákkal úszni is lehet! Delfinnéző túrára hajóutak indulnak, de manateekat (tengeri tehén) is lehet látni, hiszen kedvenc helyük az öböl meleg vize.
Tampa belvárosában minden megtalálható, ami a nap minden órájában vonza a helyi lakosokat, dolgozókat és a látogatókat egyaránt - irodák, bankok, éttermek, kikapcsolódás és tanulási lehetőségek. Az egykori  tekintélyes Tampa Bay Hotel egyik részében jelenleg a Henry B. Plant  Museum, másik részében és körülötte a University of Tampa kapott helyet.

A MOSI avagy a Museum of Science and Industry (Tudomány és ipar múzeum)  planetáriummal és egy nagyon ritka, óriási IMAX mozival büszkélkedhet, ahol szemüveg nélkül láthatunk fantasztikus dokumentumfilmeket. Vele szemben egy másik nagy egyetem, a University of South Florida található.

Többféle fesztivál is megrendezésre kerül az év során, például a történelmi jelentőségű  Gasparilla fesztivál. A korcsolyázók decemberben mutathatják be képességeiket a műjégpályán - nyárias öltözékben!  A Glazer Children’s Museum (gyermek „múzeum”) felfedezésre ad lehetőséget  a gyermekeknek érdekes, aktív feladatok által. Zene-és színház rajongók a Straz Centerben, vagy a történelmi Tampa Theaterben találnak szórakozási lehetőséget, vagy az Amalie Arenában, amely 3,000 főt szórakoztat koncertek, sport valamint egyéb események által.

Lehet a vízen sétálni? Tampában igen! Lehet, mégpedig a Hillsborough Folyón nemrégen létrehozott, sajátos, úgynevezett Riverwalk járdán. A gyönyörű Bayshore Boulevard egy másik csodálatos hely sétálni, futni, vagy kerékpározni. Nyugati oldalán lakó ingatlanok találhatók - némelyikük Tampa leggazdagabb vagy legidősebb házai, kúriái közé tartoznak. Keleti oldalán Amerika leghosszabb folyamatos járdája fut az öböl partján. A Davis Islands szigetvilág tele van bárokkal, kávézókkal, éttermekkel, üzletekkel, valamint  különböző stílusú lakóépületekkel. A Channelside negyed nyitott plázája butikok, éttermek, élő zene otthona. Emellett Tampa hajókikötője is, ahonnan délre hajózhat Royal Caribbean, Norwegian, Carnival és más hajótársaságokkal. Innen yachtok is indulnak különböző kínálattal és céllal (vacsorázó, naplemente néző és újévi yachtok pl. Starship). Az International Mall és sok más bevásárlóközpont, illetve étterem és steakhouse (“steakház”) várja a vásárló és a finom falatokra éhező közönséget Tampában.
Tampából nyugatra a Courtney Campbell Hídon áthajtva egy kis kényeztetés kínálkozik abban a gyógyfürdőben, amit a Spa Finder Magazine America tíz legjobbja közé sorolt folyamatosan sok éven keresztül. A történelmi Safety Harbor Resort and Spa kívül a vízpart dísze, belül különleges hangulatot árasztanak a freskókkal dekorált falak es mennyezetek. Báltermekkel, étteremmel, valamint a természetes gyógyvíznek köszönhetően, egy felejthetetlen spa élménnyel csábítja vendégeit.

Mielőtt Clearwaterre érnénk, meglátogathatjuk a különleges delfint, a filmsztárt a Clearwater Marine Aquariumban, valamint részesei lehetünk sérült delfinek és teknősök rehabilitációjának egy rövid időre. A vonzó várost természetes szépség veszi körül szárazföldi és vízi kikapcsolódási lehetőségekkel. Clearwater Beach a tiszta vizéről és homokvár építésre  tökéletesen alkalmas  legfehérebb homokjáról híres. Az USA egyik legjobbnak - ha nem az elsőnek! - tartott tengerpartja jet ski és parasailing bérlést biztosít, valamint óriási csúszdákkal várja a gyermekeket! Lakóépületek, éttermek sorakoznak az út mentén. A hosszú móló, PIER 60 alkalmat ad sétára, delfinnézésre, horgászatra, vásárlásra, étkezésre és esténként a naplemente ünneplésére!

A legfrissebb levegőt a Florida Botanical Gardenben lélegezhetjük be, vagy egy másfajta kikapcsolódásért felpattanhatunk egy városnéző yachtra a Clearwater Marina kikötőből vagy egy kalózhajóra.

St. Petersburg vízpartja szolgál a Salvador Dali Múzeum otthonául. A Don Cesar hotel már messziről kitűnik mesés épületével és színével, innen ered beceneve, a Rózsaszín Palota. A Sunken Garden gyönyörű növényei és virágai magával ragadják kedvelőiket.  A Fort Desoto Park mindenki kedvence sokféleségével!  Nevét igazolva a régi erőd ma is ott áll üzlettel és múzeummal, és tetejéről látható a Skyway Bridge. Tengerpartja kagyló és sand dollárral van tele, emellett kayak vagy kenu bérlés, horgászat , kempingezés is lehetséges. Amerika egyik legjobb tengerpartja filmekben és zene-vidókban is szerepel.

St. Petersburgből dél felé tartva először Bradenton-Sarasota felé a 22 emelet-magas Skyway Bridge-n áthajtunk az óceánjárók felett - de mehetünk más úton is.

Miami, Ft. Lauderdale, West Palm Beach

Miami világszerte ismert: óceán, pazar felhőkarcolók, sztárok, szórakozóhelyek, nyüzsgő élet.
Image

Orlando - Disney és a gyönyörűségek városa

Micky Mouse, Pluto, víziparkok, szórakozás, NASA űrközpont, autóverseny stb. Orlando és környékén.
Image

Az Egyesült Államok első települése - St. Augustine

Megfiatalodhat az Egyesült Államok első települése, St. Augustine Örök Ifjúság Forrásában.
Image

The Keys varázslatos szigetei

Amerika legdélibb részén csodás szigetek, türkizben pompázó Atlanti Oceán és Mexikoi öböl.
Image

Tampa, Clearwater, St. Petersburg

Tampa Bay - kiváló elhelyezkedés és közlekedés, élénk kereskedelem, tanulás, kultúra, szórakozás.
Image

Tampától délre a Mexikói-öböl mentén

Nagyvárosok, tengerpart, golfozás, kulturális és sportprogramok, szórakozás széles választéka.
Image

Golfozás, teniszezés, mesés természet egész évben

Floridában rendkívül népszerű, 18 – 36 lyukas pályák természetes környezetben gyakorlásra, versenyekre.
Image

Jachtozás, tengerpart, vízi sportok

Óceánpartok, város- vagy delfinnéző hajókirándulások, óceánjárók, jachtok, kajak, jetski, surf.
Image

A weboldal teljes tartalma jogvédett! A weboldal tartalmának részleges vagy teljes felhasználása kizárólag a weboldal tulajdonosának írásos engedélyével lehetséges
Copyright © 2018 Florida Investment Marketing INC | www.floridainc.hu